Tandkroner til priser, som alle har råd til

Vi specialiserer os i tandkroner, og kan derfor tilbyde kvalitets tandkroner til nogle af landets billigste priser. Læs om vores priser her på siden, eller kontakt os for en gratis konsultation.

Hvorfor vælge os til din næste tandkrone?

Har du brug for en ny tandkrone? Så vil du stå mellem valget at betale høje tandkrone priser i Danmark eller søge efter billige tandrejser til Sverige eller Polen. Tandklinikken Wølund & Wolf kan tilbyde dig en bedre løsning.

Vi specialiserer os i tandkroner, og vi kan derfor holde priserne på vores kvalitets tandkroner lave nok til, at vi er konkurrencedygtige i forhold til de forskellige tandrejse-pakker du kan finde – og så slipper du endda for at planlægge logi og rejse.

Læs hvordan, vi laver din tandkrone her på siden, eller book tid til en gratis konsultation, hvor vi samtidig kan give dig et uforpligtende prisoverslag med hjem.

Læs mere om vores tandkrone priser herunder.

Book tid til konsultation

Udfyld formularen for at booke tid til en konsultation – så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Tandkrone priser – hvad koster en tandkrone så?

Prisen på en fuld tandkrone behandling vil ligge fra ca 3.160 kr. hos Wølund & Wolf – denne pris er inklusive eventuel bedøvelse, plastopbygning, zirconium krone og tilskud fra Danmark. Dermed kan vi tilbyde nogle af landets billigste tandkronepriser. 

Det er ikke uden grund, at vores patienter kommer fra hele landet. Hos Tandklinikken Wølund & Wolf har vi nogle af markedets mest konkurrencedygtige priser på tandkroner. Dette er pga., at vi specialiserer os i tandkroner og har optimeret arbejdsgangene omkring det. Dette gør igen, at vi kan opnå fordelagtige priser hos leverandører samt undgå fordyrende mellemled i forhold til materialeindkøb – alt dette uden at gå på kompromis med kvaliteten. Dette skal selvfølgelig også komme dig til gode.

Når andre tandlæger oplyser deres priser på tandkroner, er denne pris ofte uden bedøvelse og/eller plastopbygning. Til sammenligning vil vores pris for kronen alene være 4.141 kr – før et evt. tilskud fra Danmark der gør den endnu billigere.

Da vi dog aldrig ønsker, at du skal blive ubehageligt overrasket hos os, vil du herunder se priseksempler inklusiv bedøvelse og plastopbygning. Det er ikke sikkert, at du har brug for disse – i så fald kan du kun blive positivt overrasket, over at skulle betale endnu mindre.

Se nedenstående specificerede eksempel på en tandkrone pris:

Eksempel på en tandkrones pris hos Wølund & Wolf

PriseksempelAntalPris i altTilskud fra
Danmark**
Din pris v/
medlemsskab
hos Danmark**
Keramisk Zirconium krone*14.141 kr.- -
Evt. Bedøvelse1409 kr.- -
Evt. plastopbygning1995 kr.- -
Røntgenbillede1163,70--
Afrunding-13,70--
Pris i alt***5.695 kr.ca 783 - 2.534 kr.
ca 3.161 -
4.912 kr.

* Som alternativ til Zirconium, tilbyder vi også kroner og broer i metalkeramik eller guld.
** Afhænger af hvilken gruppe i Danmark du er medlem af.
*** Hvis den bærende tand er rodbehandlet, kan der blive behov for en rodstift, til en merpris på 1023kr. + røntgen pr. stift.

Husk!
Vi giver yderligere rabat ved flere tandkroner der laves samtidigt, hvis de sidder ved siden af hinanden. Se flere eksempler, og find din tandkrone pris her.

Eller lad os finde en tid til din gratis konsultation vedr. en tandkrone.

Hvorfor skal en tand have en tandkrone på?

Når din tand er for ødelagt til, at vi kan reparere den med en fyldning, kan det blive nødvendigt at sætte en krone på den.

Derudover anbefaler vi, også at du får en krone på en tand, hvis der er så stor en fyldning i, at der er risiko for, at tanden knækker. Her er det en god ide at forebygge ved at sætte en krone på tanden før den knækker, da du ellers risikerer at den knækker så uheldigt, at det ikke længere er muligt at lave en krone.

Andre gange vælger man at sætte en krone på en tand af kosmetiske årsager. Det kan f.eks. være, at tanden er misdannet eller kraftigt misfarvet. Ved at sætte kroner på misfarvede eller misdannede tænder kan man få dem i samme form eller farve som de øvrige tænder og få det til at se naturligt ud.

Hvornår er en rodstift nødvendig?

Hvis der mangler meget af din tand, kan det være en udfordring at få kronen til at sidde ordentligt fast, da der ikke er nok tand, som kronen kan sidde fast på. I de tilfælde kan det være nødvendigt at sætte en stift fast i tanden.

Hvis tanden er rodbehandlet, og vi har vurderet, at stiften er nødvendig, vil vi sætte stiften fast i roden. Her fjerner vi noget af det rodfyldningsmateriale, som rodkanalen er fyldt op med, og udvider hulrummet i den, så vi kan lime en stift ned og forankre den i roden. Uden om denne stift fremstilles en opbygning der er fremstillet af støbt metal eller plastik, hvor det er muligt at sætte kronen fast på.

På tænder, hvor der mangler en hel del, vil kronen efterfølgende sidde bedre fast på tanden, når vi har sat en stift ned i roden på denne måde.

Hvordan vurderer vi, om en tand kan og bør få en krone på?

Inden vi kan tage stilling til, om din tand har brug for en krone, er der flere faktorer vi kigger på:

  • Vi undersøger, om der er hul i tanden.
  • Vi vurderer, hvor stor fyldning der er i tanden i forvejen.
  • Vi vurderer risikoen for, at den knækker, hvis der ikke kommer en krone på.
  • Vi undersøger, hvordan biddet er på tanden.
  • Vi undersøger, hvor sundt tandkødet og knoglen omkring tanden er.
  • Vi undersøger, om der er betændelse i knoglen omkring tanden eller ved tandrodspidsen.

Til sidst sammenholder vi de kliniske fund, med det vi ser på røntgenbilleder. Du kan hos Tandklinikken Wølund & Wolf booke en gratis konsultation med henblik på at få en vurdering af om din tand bør få en krone på.

Efter konsultationen udarbejder vi også et gratis og uforpligtende tilbud til dig, hvorefter du kan tage stilling til, om du ønsker den anbefalede behandling.

Aftryk til tandkrone og tilslibning

Når du kommer hos Wølund & Wolf for at få lavet en krone, starter vi med at lægge bedøvelse til tanden, så du ikke mærker noget under selve behandlingen. Derudover er der i bedøvelsen noget der mindsker blødningen fra tandkødet, så tandlægen har bedre overblik, og i sidste ende får et bedre aftryk af tanden.

Hvis den tand du skal have en krone på, sidder i den kosmetiske zone, tager vi et aftryk af tanden, inden vi går i gang med at slibe på den. Dette aftryk kalder vi et provisorisk aftryk. Det skal vi bruge til at lave en midlertidig tandkrone, der ligner den oprindelige tand. Nu skal din tand slibes til (præpareres), så den har den rette form til, at der kan komme en krone ned over tanden og rundt om den.

Hvis tanden har en sølvfyldning, skal denne fjernes og evt. bygges op igen i plast. Det samme gør sig gældende, hvis tanden er knækket, eller hvis der er hul i tanden.

Hvor meget tand slibes af, når den skal have en tandkrone på?

Hvor meget der skal slibes af tanden, afhænger af den type krone vi skal sætte på. Typisk kan vi nøjes med at fjerne mindre af din egen tand, hvis kronen der skal på, er af metal frem for porcelæn.

Typisk fjernes 1-2 mm af det yderste lag af tanden hele vejen rundt om, samt oven på tanden hvis der skal fremstilles keramiske kroner. På den måde skabes pladsen til den nye krone, så den passer til dine øvrige tænder. På baggrund er dette, er det mest optimalt at lave en krone på tanden, når denne i forvejen har en større fyldning i, så det primært er fyldningen der slibes i for at skabe pladsen.

Efter tanden er genopbygget og præpareret, skal der tages aftryk af tanden.

Hvad er en midlertidig tandkrone?

Når aftrykket af tanden er taget – efter at den er præpareret – skal den tilbageværende tandstub beskyttes indtil kronen er færdig og den kan sættes fast på tanden. Tanden beskyttes i denne periode med en midlertidig krone/hætte, også kaldet et provisorium, der er fremstillet i enten plast eller metal.

Hvis den præparerede tand sidder i den kosmetiske zone (den synlige zone ved fortænderne), laver vi hos Tandklinikken Wølund & Wolf den midlertidige hætte i plast. Hvis den præparerede tand er placeret ved kindtænder og ikke er så synlig fremstiller vi den midlertidige hætte ud fra en metalhætte.

Hvordan laver vi den midlertidige tandkrone?

Hvis den midlertidige tandkrone er til en tand i den kosmetiske zone, bruger vi det provisoriske aftryk, som vi tog indledningsvist, som skabelon til at fremstille den. Det gør vi ved at fylde det provisoriske aftryk med en flydende plast, hvorefter vi sætter det provisoriske aftryk, ind på den tand vi har slebet til.

Den præparerede tand er mindre end da vi gik i gang, og således vil der være luft mellem tanden og aftrykket. Dette luftrum udfyldes af den flydende plast, der efter nogle minutter vil størkne, og på denne måde har vi en plasttand, der ligner den oprindelige. Plasttanden kan vi slibe til, og den kan herefter sættes fast på din egen tand, med en midlertidig tandlim.

Hvis den tand vi arbejder med, ikke sidder i den kosmetiske zone, laves den midlertidige tandkrone af en aluminiumshætte, der klippes til så den passer til din tand. Aluminiumshætten sættes fast til din egen tand med en midlertidig tandlim.

Passer en krone i farven til mine egne tænder?

Når du får lavet en krone hos Tandklinikken Wølund & Wolf, laver vi sammen med dig en farveprøve til den færdige krone, så den passer til dine øvrige tænder og kommer til at se så naturlig ud som muligt.

Hvis kronen sidder i den kosmetiske zone, og dine egne tænder har flere nuancer, kan det være mere svært at vælge den farve der passer bedst. I de tilfælde vil vi supplere den almindelige farveprøve med fotos, som vi sender med til teknikerne, så de kan lægge flere nuancer på din kommende krone.

Vi vil altid komme med råd og vejledning, men det er dig, der i sidste ende beslutter hvilken farve du synes bedst om.

Tilpasning af den færdige krone

Når kronen er færdigproduceret, finjusteres den så den passer præcist i din mund i forhold til nabotænder, bid, etc. Ved finjusteringen er det ofte nødvendigt at slibe lidt på kronen. Ud over hvad vi kan kontrollere klinisk mht. om tandkronen passer, tager vi altid et røntgenbillede af tanden med kronen på, inden vi limer kronen fast, så vi er helt sikre på at kronen passer som den skal.

Når dette er kontrolleret, sætter vi kronen fast ved hjælp af en tynd lim (cement), hvorefter vi fjerner overskuddet af cementrester og kontrollerer endnu engang både klinisk og ved hjælp af endnu et røntgenbillede, at kronen fortsat passer og at vi ikke har efterladt små cementrester mellem tænderne.

Har du spørgsmål til tandkroner og priser?

Tandklinikken Wølund & Wolf tilbyder nogle af Danmarks absolut laveste krone-, bro– og tandimplantat-priser. Vil du høre mere om tandkronepriser? Eller har du fået lyst til en gratis konsultation og et dertilhørende uforpligtende prisoverslag, så ring til os nu på telefonen

Eller book selv her:

Louise Wølund Thomassen

Tandlæge

Louise er uddannet Tandlæge i 2009 på Københavns Universitet.

Hun er specialiseret i implantater samt krone- og brobehandlinger og er bl.a. oplært personligt af Dr. Abdelsalam Elaskary, som er meget anerkendt indenfor implantatbehandlinger. Han har skrevet flere bøger og artikler ud fra hans mange studier om emnet, og underviser bl.a på større amerikanske universiteter.

Louise har desuden arbejdet i Peru, Vietnam og Cambodia med ”Tandsundhed uden grænser” for at få indblik i de forskellige forhold, der kan gøre sig gældende i forskellige samfundslag og hjørner af verdenen.

Find vej til klinikken

  • Beliggende i centrum af Taastrup
  • Stor, gratis parkeringsplads
  • 2 minutters kørsel fra Holbækmotorvejen
  • 50 meters gang fra S-tog (Taastrup station)
Find vej