Bideskinne

Døjer du med at vågne op om morgenen med hovedpine, nakkespændinger eller ømhed i kæben? Så er der chance for at en bideskinne vil kunne afhjælpe dine symptomer.

Symptomer hvor en bideskinne kan hjælpe

Mange mennesker har perioder i deres liv, hvor de skærer tænder. For nogle mennesker er det en kronisk lidelse.
Når du skærer tænder, kan det give ømme kæber, muskler og tænder. Det vil derudover slide på tænderne, og det vil tandlægen almindeligvis kunne se, når du er ved eftersyn.

Oftest foregår tænderskæren om natten når du sover, hvorfor du ikke altid lægger mærke til problemet. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du ofte vågner op om morgenen med hovedpine, nakke spændinger, eller ømhed i kæbemuskulaturen så kan det være tegn på, at du har brug for en bideskinne.

En bideskinne sættes typisk på tænderne i overkæben og forhindrer tænderne i at kunne bide helt sammen. På denne måde tvinges musklerne til at slappe mere af, hvormed spændingerne aftager. Vi anbefaler at du kontakter os for at få en vurdering af, om dine symptomer kommer pga. tænderskæren.

Book tid til konsultation

Udfyld formularen for at booke tid til en konsultation – så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne er en hård eller blød skinne, fremstillet i en gennemsigtig hård eller blød plast, oftest akryl. Den er fremstillet så den passer nøjagtigt til dine tænder, og oftest tilpasser vi den, så den klikkes på dine tænder i overkæben. Hos Tandklinikken Wølund & Wolf fremstiller vi vores bideskinner i hård akryl, da de bløde oftere og hurtigere slides igennem, så den ikke holder lige så længe om de hårde gør.

En bideskinne skal typisk anvendes om natten til at aflaste kæbeled og musklerne, hvis du har tendens til at skære tænder (Bruksisme). Herved mindskes tandpresset og dermed sliddet.

Mulige årsager til tænderskæren

Nogle af de hyppigste årsager til, at vi skærer tænder er:

  • Stressrelateret. Hvorfor mange mennesker kun periodisk skærer tænder.
  • Dårlig vane, uden at der er nogen, der kender årsagen til hvorfor.
  • Forstyrret søvn.
  • Noget antidepressiv medicin, der kan fremkalde tænderskæren.

I de fleste tilfælde vil en bideskinne kunne afhjælpe problemet. Det vil naturligvis ikke kurere f.eks. stress, men den vil forhindre dig i at skære tænder og på den måde tvinge dig til at slappe mere af i musklerne. Bideskinnen kan med andre ord være med til at fjerne symptomerne, men ikke årsagen.

Bideskinne pris – Hvad koster en bideskinne?

Der findes forskellige bideskinner i forskellige prisklasser og i forskellige kvaliteter. Du kan få billige bideskinner f.eks. på apoteket, men de er ikke fremstillet præcist til dit personlige bid og de sidder ikke altid lige hensigtsmæssigt på tænderne. Det kan medføre, at din tandstilling ændrer sig, efter at du har brugt den billigere udgave af skinnen, så du faktisk ender med at have fået en ufrivillig tandregulering med dertil følgende problemer.

Vi anbefaler derfor at få lavet skinner, som passer nøjagtigt til dine tænder. Prisen for en bideskinne hos Tandklinikken Wølund & Wolf er 2.850 kr, hvor vi fremstiller bideskinnerne i hård akryl, da disse er de bedste og mest holdbare.

Sådan hjælper bideskinnen dig

En bideskinne forhindrer at du skærer tænder og forebygger på den måde det slid, der ellers ville være kommet på tænderne. Når du bruger bideskinnen, slider du på dens plast i stedet for tænderne. Selvom vi kalder det for en hård skinne, er den meget blødere end dine tænder, hvorfor det ikke skader tænderne at anvende en bideskinne.

Skinnen virker ved, at du klikker den på tænderne, typisk i overkæben. Her forhindrer den, at du kan lukke munden og tænderne helt sammen. Dette tvinger dine muskler til at slappe af, og vil derfor mindske muskelømheden.

Fordi bideskinnen forhindrer tænderne i at tygge helt sammen, kan kæben lettere bevæge sig frit. Derfor kalder man også skinnen for en refleksfrigørende bideskinne.

Hvordan får jeg en bideskinne?

Tænderskæren kan være ødelæggende, da det slider unødigt på dine tænder og belaster tænder, og muskler uhensigtsmæssigt. Heldigvis kan dette kureres, og med en bideskinne ses ofte forbedringer allerede efter få uger.

Hvis vi vurderer at du vil have god effekt af en bideskinne, tager vi et aftryk til skinnen, som vi derefter får fremstillet så den passer nøjagtigt til dine tænder og tandstilling. Skinnen bliver færdiglavet til dit andet besøg hvor vi også tilpasser den endeligt, hvis der skulle være behov for småjusteringer. Vi instruerer dig her også i hvordan skinnen skal bruges og hvordan du holder den ren.

Ring til os nu for at booke din tid til en bideskinne og kom nærmere en god nats søvn.

Find vej til klinikken

  • Beliggende i centrum af Taastrup
  • Stor, gratis parkeringsplads
  • 2 minutters kørsel fra Holbækmotorvejen
  • 50 meters gang fra S-tog (Taastrup station)
Find vej